22 octombrie 2015 --- Sala de ședințe a Consiliului Județean Timiș, str. Henri Coandă, Timișoara
Cum pot arta, arhitectura și urbanismul să se relaționeze cu viitorul mediului construit? Pot intra într-un dialog constructiv sau această relație este sortită eșecului și rivalității? Aceasta este întrebarea de bază în cadrul acestui eveniment.
Vom începe prin a prezenta strategia culturală a orașului, apoi bienala de artă și nu în ultimul rând o perspectivă din exterior, un exemplu de bună practică.
După prezentări, Eugen Pănescu (Urbanist, delegat al Ordinului Arhitecților din România în Consiliul Arhitecților din Europa, Registrul Urbaniștilor din România și în comisia tehnică de urbanism a primăriei Cluj) va modera o masă rotundă compusă din: Dan Diaconu (Viceprimar al Municipiului Timișoara), Ovidiu Șandor (Președinte al Fundației Art Encounters), Sorina Ianovici-Jecza (Președinte al Fundației Interart Triade), Ioana Ciocan (Artist vizual, profesor şi coordonator al mai multor proiecte de artă urbană), Cristian Blidariu (Arhitect, doctor SUMMA CUM LAUDE al Facultații de Arte Plastice și Design din Timișoara).
Program:
16:00 – 16:30 – Prezentare Dan Diaconu, Viceprimar al Municipiului Timișoara – Strategia culturală a Municipiului Timișoara | Timișoara 2021
16:30 – 17:00 – Prezentare Ovidiu Șandor, Președinte al Fundației Art Encounters – Strategia din spatele Art Encounters
17:00 – 17:30 – Prezentare Ioana Ciocan, Artist vizual – Arta în spațiul public. Pre și post comunism.
17:30 – 17:45 – Pauză
17:45 – 19:00 – Masă rotundă moderată de Eugen Pănescu